mm

lørdag 12. januar 2013

Sukkerfrie Marshmallows...

Disse godsakene smelter i munnen...
Farlig gode!!
Nydelige grillet, og fantastiske i kakao!


Oppskrift
1 + 1 dl vann
3 ss gelatinpulver
3 ss sukrin
3 ss agavesirup *
¼ ts salt
Hakkede nøtter eller kokosmasse



Bland sammen 1 dl vann og gelatinpulver i en bolle, og la dette stå og svelle.

I mellomtiden blander du sammen 1 dl vann, sukrin og agavesirup i en kjele, og varmer dette opp til kokepunktet.

Hell den kokende væsken i en tynn stråle i bollen med gelatin, mens du mikser kraftig med en håndmikser. (Har du en kjøkkenmaskin med visp, er denne super å bruke).

Miks blandingen kraftig i ca 10 minutter, til du får et stivt ”skum”. Her kan det være greitt å ha en mikser med stativ...




Kle en firkantet form ca 20x20 cm med matpapir, og strø godt med finhakkede nøtter i bunnen (evt. Kokosmasse).

Ha ”skummet” over i formen, og glatt det fint utover.

Ha over et lag hakkede nøtter på toppen.

Sett formen kjølig i 1 – 4 timer, til massen har ”satt seg”.

Skjær massen i passe store biter.



* Totalt karbohydratinnhold fra Agavesirup er ca 16 g i denne oppskriften. Fordelt på en så stor porsjon, blir det svært lite pr bit. Agavesirup har en Glykemisk index på 30 (eple har til sammenligning 35) , og er derfor svært snill mot blodsukkeret.
Dersom du ønsker det kan du gjerne erstatte Agavesirupen med annet søtt - Tagatesse, Sukrin eller Sukirn Gold f. eks. Smak deg da frem til ønsket sødme...

14 kommentarer:

  1. Mmm, ser nydelige ut!
    Jeg lurer på hvor du har kjøpt agavesirup? Hvor mye karbohydrater er det i agavesirup, og hvordan påvirker agavesirup blodsukkeret? Takknemlig for svar:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg kjøper Agavesirupen på iHerb.
      Det er ca 16 gram karbo fra sirupen i denne oppskriften. Det fine med Agavesirup er at den har en glykemisk indeks på 30 (eple har til sammenligning 35) Derfor er den veldig "snill" mot blodsukkeret :-)
      Her kan du lese mer: http://www.allaboutagave.com/agave-nectar-and-the-glycemic-index.php
      Agavesirup er 3 ganger så søtt som vanlig sukker, og er derfor drøy i bruk ;-)
      Skal du bestille fra iHerb så bruk gjerne koden min TOV581 og få 5$ i rabatt ;-D

      Får du ikke tak i Agavesirup kan du helt fint erstatte den med annen søtning - Tagatesse, Sukrin Gold eller mer Sukrin. Smak deg i så tilfelle frem til du får det passe søtt...

      Tove

      Slett
  2. Dette kan jeg like! MÅ prøves! Savner marshmallows som er sukkerfri...

    SvarSlett
  3. Helt utrolig :P Jeg er vant til at ting jeg lager lavkarbo bare "smaker" slik som det skal, men dette var jo spot on :P

    Lagde oppskriften igjen i dag, med bananessens (skumbananer er det beste jeg vet) og det kan anbefales sterkt ^^,

    Takk for kosen ^^,

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at de falt i smak :-D
      Har akkurat kjøpt bananessens fra iHerb, og lekte med tanken på å lage de med banansmak... Nå MÅ jeg bare prøve... Dyppe i sjokolade kanskje... ;-D

      Slett
  4. Fantastisk flott oppskrift, laget denne i går - så tok jeg med herlighetene ut til sukkerhungrige barn og voksen på vintergrilling etter jobb i dag. Du kan tro at de ble populære :) Gule og fine, og klar for påske! Har du forsøkt med annen smak på disse? Hvor mye bruker du da? Takk for nok en flott oppskrift!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at du likte oppskriften Hege!
      Tenkte å prøve å lage disse med smak, men det har foreløpig bare blitt med tanken... Har banan-essens stående i kjøleskapet, som bare skriker etter å bli testet ;-) Kanskje dette rett og slett må bli helgens kjøkkenprosjekt sammen med ungene ;-D Dyppet i litt sjokolade, så har vi jo plutselig banansjokolade... Hmmm, kjenner at det hadde vært godt ja ;-D Skal gi deg en tilbakemelding på resultatet ;-)

      Ha en fin kveld videre!

      Tove

      Slett
  5. Kan man lage disse med gelatinplater? Hvor man plater skal man eventuelt bruke da?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det kan du selvsagt :-) På pakken min står det at 1 ts pulver tilsvarer 1 plate ;-) 1 ss er vel ca 3 ts.

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.