mm

fredag 2. mars 2012

Thailandske fiskekaker - Tod Man Pla


En spennende ny vri på fiskemiddagen. Denne oppskriften er inspirert av en jeg fant i et av Coops medlemsblad.
Har justert den litt for å gjøre den litt mer lavkarbo vennlig. Jeg brukte filet av lyr, men jeg ser for meg at alle typer fisk kan brukes. Neste gang tenker jeg å prøve å lage de med laks.

Oppskrift 
  • 500 g fiskefilet - lyr, hyse, sei el.l.
  • 2 ts salt
  • 1 ss rød currypaste
  • 1 egg
  • 1 ss fiberhusk
  • 4 ss frisk koriander, hakket
  • 1 dl aspargesbønner, hakket i biter

Ha fiskefiletene i en kjøkkenmaskin sammen med salt, og kjør til en jevn farse. Saltet gjør at fisken "går sammen".
Tilsett currypaste, egg, fiberhusk, og koriander - bland alt sammen til en jevn farse.
Bland inn biter av aspargesbønner og form farsen til kaker.
Stek kakene på middels varme, til de er gjennomstekte.
Server med limebåter.
Tod Man Pla (fiskekaker)
Bilde fra Coop.no

6 kommentarer:

  1. Å så godt dette så ut! Må prøves i aller nærmeste fremtid! :)

    SvarSlett
  2. Nsm! Ser veldig gode ut! Takk for oppskrift :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk skal dere ha :-)

    Ha en super lørdag!

    Tove

    SvarSlett
  4. Høres veldig godt ut! :-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.