mm

lørdag 3. mars 2012

Parmigiana med Kyllingkjøttdeig

Parmigiana er en italiensk rett som egentlig skal lages uten kjøtt, og brukes gjerne som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt. Jeg har valgt å lage en variant med kyllingkjøttdeig, noe som gjør at dette blir en fullverdig rett i seg selv.
Nydelig kosemat til lørdagskvelden...







Oppskrift
  • 400 g Kyllingkjøttdeig
  • 1 stor Aubergine evt 2 små
  • 1 løk - finhakket
  • 1 - 2 hvitløk - finhakket
  • olivenolje
  • 1/2 rød chili
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 boks hakkede tomater
  • salt og pepper
  • ca 100 g revet Parmesan
  • ca 2 - 3 kuler mozzarella



Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver.
Stek kjøttdeigen, og surr løk og hvitløk mykt med litt olivenolje.
Ha i tomater og krydder, og la det stå og småputre i ca 15 min.

Imens steker du aubergine skivene på begge sider, til de har fått litt farge.

Bruk en ildfast form, og legg lagvis - først et lag tomatsaus, deretter aubergine skiver, og til slutt parmesan og mozzarella. Fortsett slik til du ikke har mer ingredienser.
Avslutt med et lag ost.

Stekes i ca 30 minutter ved 200 grader, til osten er gylden og fin.


Server med en god grønn salat, og evt tomatsalat.





Bon
Apetit...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.