mm

onsdag 21. mars 2012

Linfrøkjeks med Parmesan og Rosmarin...

Nydelige kjeks med Parmesan og Rosmarin.
Supre til dip eller sammen med en god ost og et glass rødt...



Oppskrift
  • 2 dl knuste linfrø
  • 2 egg
  • 1 ts fiberhusk 
  • 1 dl revet Parmesan
  • 2 - 3 ts finhakket frisk rosmarin

Bland alt sammen til en jevn røre, og la den stå og svelle i 5 - 10 minutter.
Bruk en slikkepott og smør røren utover en bakepapirkledd stekeplate. Rut opp med et pizzahjul eller kniv.

Stek kjeksene ved 175 grader i ca 10 minutter. 

Ta ut brettet og sjekk kjeksene - kan hende må du snu noen av de og la de få noen ekstra minutter i ovnen for å få dem riktig sprø og crispy. 
Pass bare på at ikke de blir brent!


Oppbevar kjeksene i tett boks.









8 kommentarer:

  1. Disse kjeksene ser veldig fristende ut!

    SvarSlett
  2. Nydelige kjeks, spiste et par varme med smør. Helt herlig. Tror jeg skal være rausere med rosmarin neste gang, den ble nesten litt borte etter steking. Gleder meg til en liten kveldsmat etter jobb i dag:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at de falt i smak :-)
      Litt mer rosmarin er bare godt ja ;-)

      Ha en flott lørdagskveld!

      Tove

      Slett
  3. Ser veldig godt ut. Jeg har helt dilla på sesamfrø. Her fant jeg en lignende oppskrift om du ikke har sett den:http://lchf-bloggen.blogspot.com/2012/03/urtekjeks-med-sesamfr.html
    Takk for inspirasjonen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så at Frida på LCHF bloggen hadde lagt ut en lignende oppskrift i går ja :-)
      Hun har kjempemange flotte oppskrifter og er virkelig et unikum på lavkarbo/LCHF mat ;-D


      Tove

      Slett
  4. Hei, lagde disse til Ost og vinkveld i Spania sist uke, må si at de var en KJEMPESUKSESS! Brukte hvite linfrø og provence krydder (fant ikke frisk rosmarin...) og tilogmed min mors høykarbo og super-skeptiske venninne måtte innrømme at de var bedre enn hennes innkjøpte kjeks :D Takk!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre at de falt i smak Hanne :-)
      Til disse kjeksene går det selvsagt fint an å bruke mange forskjellige krydderurter, helt etter smak og behag ;-)
      Har også en oppskrift på salte kjeks - "Stjernekjeks" som også er kjempegode til ost og vin :-)
      http://sjelemat.blogspot.com/2012/02/stjernekjeks.html

      Ha en flott påskefeiring!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.