mm

onsdag 14. mars 2012

Helstekt laks med purre og sitron...

Helstekt laks med purre og sitron er for meg den klassiske måten å tilberede laks på.
Enkelt, men fantastisk godt!






Du trenger:
  • 1 laksefilet
  • 1 purre
  • saft av 1/2 sitron
  • smør
  • salt og pepper
Sett stekeovnen på 175 grader.
Legg laksefileten med skinnsiden ned i en langpanne kledd med aluminums folie. Du kan pakke laksen inn i folie - da blir den som dampet. Jeg bruker å ha laksen liggende uten folie - da blir overflaten mer stekt.

Salte og pepre laksefileten.
Ha på saften av ca 1/2 sitron.
Skjær purre i ringer og legg oppå laksen.
Ha på et par klatter med smør.

Stekes i 20 - 30 minutter.
Server med rømme, kokt brokkoli og tomat.






Glad som 
en laks...  













4 kommentarer:

  1. Er vel ikke HELSTEKT laks naar dere kun omtaler laksefillet??

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har brukt en hel laks som jeg delte i to langs ryggbeinet. Det går utmerket an å droppe det dersom du ønsker å steke laksen hel :-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.